FAQ

ONDERHOUD DONKERE PRODUCTEN

KLEINE OPPERVLAKTEBESCHADIGINGEN

Bij donkere kleuren zullen kleine oppervlaktebeschadigingen sneller en beter zichtbaar zijn als bij een product in een lichte kleur. Om krassen en oppervlaktebeschadigingen te voorkomen is het aan te bevelen om accessoires niet te schuiven, maar op te tillen. Een donker product is net als een licht product prima schoon te maken met een sopje.

VERKLEURING

Om kleur terug te halen of dieper te maken gebruikt u een autowas, eventueel in de kleur. Twee keer per jaar een product in de was zetten voorkomt aanhechting van vuil en houdt het product mooier en gemakkelijker schoon. Om plaatselijke verkleuring te voorkomen is het aan te bevelen om accessoires regelmatig te verplaatsen. Uit ervaring is gebleken dat langdurige blootstelling aan zon, weer en wind, terwijl een accessoire maanden op dezelfde plaats staat, dit zichtbaar wordt in het product. (dit is niet wezenlijk anders als bijvoorbeeld bij hout en andere materialen)

TEMPERATUUR

Donkere producten worden voorzien van ontluchtingsgaten aan de onderzijde, dit betekent dat de sandwich constructie zodanig is vervaardigd dat er een luchtlaag zit tussen het toplaminaat en de rest van het product. Bij blootstelling aan zonlicht zal een donker product een hogere temperatuur bereiken als een licht product, waarbij de luchtlaag zal uitzetten. De kleine gaten onder in het product zorgen ervoor dat de lucht kan ontsnappen.

ONDERHOUD ROEST PRODUCTEN

ROESTLAAG

Om te komen tot het geroeste uiterlijk worden producten voorzien van echt ijzer, dat versneld wordt geoxideerd door chemische behandelingen. Om te voorkomen dat het geroeste ijzer afgeeft op kleding en dergelijke, worden onze producten voorzien van twee lagen blanke coating.

KENMERKEN

Onderstaande kenmerken kunnen zich voordoen: 

  • de coating heeft tijd nodig om uit te harden en kan bijvoorbeeld door regen wit uitslaan, dit zal in de loop van de tijd weer verdwijnen.
  • Er kan geen 100% zekerheid worden gegeven met betrekking tot het lekken van roestdruppels op ondergronden als de producten, o.a. door regen, nat worden. Derhalve raden wij u aan om, voor definitieve plaatsing op een kwetsbaar terras, deze producten tijdelijk te plaatsen op een locatie waar eventuele roestdruppels geen schadelijke gevolgen hebben.
  • Het ijzer is een dunne laag op het basisproduct, dat is vervaardigd van glasvezelversterkt polyester. De coating bestaat uit twee lagen, een glanzende en een matte om ‘onzichtbaar’ te worden. De glanzende laag is harder, maar de matte laag is tevens nodig. Roestproducten zijn niet bestand tegen krassende delen. De oppervlakte kan best wat hebben, maar het is en blijft een gespoten oppervlak dat kan beschadigen. Normaal gebruik is wenselijk om uw producten mooi te houden voor een lange termijn.
  • Roestproducten kunnen veranderen van uiterlijk in de loop van de tijd, zoals dat ook gebeurt met ijzeren producten.

ONDERHOUD

Onderhoud van roestproducten kan het best gebeuren door een gekookte lijnolie te gebruiken. Deze is te koop bij (bijna) iedere bouwmarkt en wordt het best aangebracht met een doek of kwast en na ca. 10 minuten drogen uitgepoetst met een droge doek. De lijnolie haalt de kleur op en werkt krassen weg. Onderhoud van de armleuningen kan gedaan worden met een teakolie of cleaner.

ONDERHOUD SPHERE STOEL

WATERRESERVOIR

Het water reservoir van de “Sphere” en de buitenschaal zijn 2 afzonderlijke elementen. Hierdoor ontstaat er tussen de buitenlaag en het waterreservoir een luchtlaag. Deze luchtlaag in combinatie met het zitkussen en de regenhoes zorgt ervoor dat het waterreservoir volledig is geïsoleerd. Als extra voorzorg kan er aan het water tevens antivries worden toegevoegd. Dit is in elke bouwmarkt verkrijgbaar. Door enkele liters water uit de “Sphere” te laten lopen heeft het water bij extreme temperaturen de mogelijkheid om uit te zetten. Doordat het waterreservoir volledig is afgesloten kan het water gaan ruiken. Dit heeft verder geen nadelige gevolgen. Het ruiken wordt door toevoeging van antivries enigszins tegengegaan.

ONDERHOUD VINTAGE LEDER

ANILINE LEERSOORT

De collectie Vintage is gemaakt van een aniline leersoort. Vintage leder wordt geproduceerd van speciaal geselecteerde Zuid-Amerikaanse runderen. De natuurlijke kenmerken van het leder zijn zichtbaar. Het fijne, maar stoere nerfbeeld zorgt voor een zeer speciale uitstraling en is kenmerkend voor het hoogwaardige Vintage product. Het vintage leder is sterk maar toch zacht en soepel van touch. Om een vintage look bij het aniline leder te verkrijgen worden er bepaalde soorten waxines gebruikt, waardoor er een used look van krassen ontstaat, naarmate het leder wordt gebruikt.

COLLECTIEKLEUREN: MOS, GRIJS, ZWART, BRUIN, NATUREL

Op Zuid-Amerikaanse runderen zijn altijd brandmerken aanwezig. De fabrikant kan er voor kiezen om deze in het eindproduct te verwerken. Vintage leder is een natuurlijk product. Daarom zijn kleurafwijkingen ten opzichte van staal en in een One To Sit kussen collectie niet te vermijden. Wilt u de used look van krassen verminderen, dan kan dit gemakkelijk door middel van warme lucht (föhn). Houd de föhn min. 20 cm boven het leder en blijf de föhn bewegen boven het leder. Het vintage leder is een natuurlijk product en is niet bestand tegen water, vuil en kan bij zonlicht verkleuren. U kunt het leder regelmatig behandelen met een zachte cleaner. Belangrijk hierbij is dat u de cleaner licht en gelijkmatig met een zachte doek inwrijft. Vermijd hard boenen